Major László Sándor

Azt kutatom, hogy egy festmény csak statikus lehet, vagy lehet dinamikus is. Mozoghat? Foroghat? Fényt adhat ki? Mely technikai eszközökkel és hatásokkal ötvözhetjük a művészetet úgy, hogy annak értékei ne csorbuljanak. Képeim egyesítik a szobrászat és a festészet kifejezési eszközeit, amelyben a háromdimenziós struktúra, a mechanikus elemek és a színek kavalkádja egymásra találnak.

Alkotói pályám 2004-ben kezdődött kinetikus szobrokkal, mikor játékos szerkezeteket készítettem mintegy gyermekkor újraéléseként. Kacskaringós életösvényt járva, 2017-ben köteleződtem el véglegesen a művészet irányába. Mesterem még most is szívvel és lélekkel segít feltárni a mozgó, fénylő hatásokban a kiaknázatlan új utakat és határtalan lehetőséget.

Festményeim színvilága pozitív és mély érzéseket, harmóniát hordoz. A mozgó és fényhatások eufórikus hangulatot teremtenek, és az otthonunkba hozzák az öröm és a nyugalom érzését. Az általam épített rajzológépekkel készülő alakzatok lehetséges variációinak száma végtelen, mintája megismételhetetlen.

Múzsám: a forgás mely a technikánk nélkülözhetetlen alappillére, de egyben az univerzumban mozgásának meghatározója. Az univerzum melyben látszólag a káosz uralkodik, de a figyelmes szemlélő meglátja benne a szilárd rendet.