Technika:

Akril festékkel dolgozom, amit rétegelt lemezre viszek fel. Esetenként térkitöltő anyagokat használok amivel érdekes textúrát alakítok ki. A képek árammal (mobiltelefon töltővel) működnek. A hagyományos festményekhez képest kissé nagyobb a súlyuk. Folyamatos napi 24 órás üzemre készültek. Alkotásaimat nappaliba, irodába vagy tárgyalóba ajánlom.

 

1, Kinetikus képek.

A kép egy részlete forgó vagy ingamozgást végez. Kis erővel mozog, sérülést nem okoz. Élettartamuk hosszú, áramfelvételük csekély, szinte teljesen hangtalanok. Annyira keveset fogyasztanak, hogy egy mobiltelefon töltő akár tíz kinetikus képet is tud egyszerre működtetni. Kézzel könnyedén megállítható. Hálózatra csatlakozásnál nem indul el magától. Kis erővel, de határozottan meg kell lökni bármely irányba. Áramszünet esetén ugyanígy kell eljárni. Megtöri a mozdulatlanságot, mozgás visz az életterünkbe. Ezekből készítek képszobrokat is.

 

2, Fénylő képek.

A festményen egy nyílás van, mögötte egy plexi, amibe – mandala jellegű – mintát karcolok, amit a plexi két szélén megvilágít egy-egy led csík. A mintázat jól látható nappal, és hangulatos, derengő fényt ad sötétben. Árnyékosabb helyeken mutat jól.

 

Felhasznált anyagok: sárgaréz, vörösréz, fa, rétegelt lemez, papír, akrilfesték, lakk, plexi, elektronika, és még sok más.